Description
آمله +طریقه مصرف املجآ
- اگر آمله نرم کوبیده شده و با آب بارهنگ سرشته شود و بر پیشانی به صورت غلیظ ضماد شود،خونریزی بینی را قطع می کند.
- جهت تقویت چشم، آمله به نرمی ساییده شود و با هموزن آن شکر مخلوط شود و با کمی روغن بادام شیرین چرب شود و ناشتا خورده شود.
- جهت ضعف بینایی و جهت زخم روده ها مفید است.
- کوبیده آن با هم وزن آن زیره کرمانی مخلوط و با عسل سرشته شود جهت شب ادراری نافع است.
- خیسانده آن با میوه گشنیز نیم کوفته جهت رفع اسهال مزمن،حرارت معده، سوزش مقعد و ادرار مفید است.
- روغن آمله مو را سیاه و بزرگ می کند.
- مربای آمله مقوی معده، قلب، مغز و ملین است.
- مضر طحال و مصلح آن عسل و سنبل است.
- ایجاد کننده قولنج و مصلح آن روغن بادام شیرین است.
- برای تهیه شیرآمله که به جهت کاهش قوه قبض و اصلاح آن به کار می رود، دو تا سه مرتبه آمله کاملاً رسیده بی ریشه بدون دانه را در شیرخیس کرده و در نهایت شسته و خشک می کنند.
خواص آمله
- محرک قوای جنسی
ضد استفراغ
رفع کننده عطش
حبس کننده خون بواسیر و ضد خونریزی
مسهل سودا و بلغم رقیق
مقوی معده و امعا
با مکانیسم خشک کردن رطوبات سست کننده معده، ایجاد اشتها می کند.
با آرد کُنار و آب، قاطع اسهال مزمن است.
مقوی چشم
مقوی حواس مغزی و برای عصب بسیار سودمند است.
نافع در مالیخولیا (بخصوص مراقی)
در فراموشی به کار می رود.
Reviews
There are no reviews yet.