توضیحات
کلوچه کاشان شیرینی منحصر بفردی است که از سه نسل پیش در کاشان تهیه می شده است .این کلوچه بی مغز را با آرد سبوس دار تهیه می کنند وآرد آن را در آسیابهای آبی آماده می کنند . کلوچه سنتی کاشان ماندگاری بالا دارد وبسیار مقوی است وبسته به مصرف روغن حیوانی تنها یا روغن حیوانی وگیاهی وروغن گیاهی تنها به سه نوع تقسیم می شود . طرز تهیه آن :آرد کلوچه وشکر که قبلا با آب مخلوط شده را با روغن مخلوط کرده در دستگاه همزن ریخته تا خمیر به عمل آید ومغز پسته بر روی آن می ریزندوبه آن شکل می دهند وبر روی آ ن تزیین می کنند ودر کوره ۱۵۰تا ۲۰دقیقه حرارت می دهند .
کلوچه کاشان ، نوعی نان شیرینی است که از آرد سبوس دار گندم، شکر،روغن نباتی یا حیوانی، هل، زعفران و مغز پسته برای تزئین روی آن تهیه میشود.کلوچه در کاشان ، عضو لاینفک شیرینی های نوروزی خانوارهای کاشانی است واز دیرباز تاکنون این سنت همچنان پابرجا باقی مانده است.
کلوچه برای اولین بار در جهان در قرن هفتم میلادی در ایران پخته شد . کلوچه به معنی تکه نان گرد از کلمه روسی (کولیچ Кулич) وارد زبان فارسی شدهاست که اصل این کلمه یونانی از واژۀ ( κόλλιξ کولیکس) گرفته شده و واژه انگلیسی آن هم Kulich است.
کلوچه کاشان هم یکی دیگر از سوغاتی های خوشمزه این شهر است. در هنگام نوروز کلوچه های کاشان در همه خانه های شهر دیده می شود و از دیرباز این رسم هم چنان باقی بوده است. کلوچه های کاشان از از آرد سبوس دار گندم، شکر،روغن نباتی یا حیوانی، هل، زعفران و مغز پسته برای تزئیین روی آن تهیه میشود.
اسماعیل احمدی (خریدار محصول) –
عالیه عالی