هزاران خواص در یگ گیاه!!! بازدید ۳۸۰

 

کاکوتی گیاهی با بی نهایت خواص!

 

کاکوتی

گیاه کوهی و خودرو که در خراسان شمالی در بین کرمانی ها و ترک ها به نام آنخ شناخته میشود و در میان فارس ها به کاکوتی معروف است که البته نام های دیگری همچون کاکاتو و یا آویشن خراسانی هم برای گیاه آنخ به کار میرود.

قسمت‌های مورد استفاده این گیاه شامل قسمت‌های هوایی (برگ و گل) می‌باشد و اسانس این گیاه است. طبیعت گیاه کاکوتی گرم و خشک است، اثرات و خواص عرق کاکوتی و خواص دارویی آویشن بسیار شبیه یکدیگر بوده، با این تفاوت که از خواص آویشن بیشتر برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می‌شود اما کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کاربرد دارد.

خواص کاکوتی به طور خلاصه عبارتند از: قاعده آور، خلط آور، صفرابر، بادشکن، تقویت بدن و نیروی جنسی، تقویت معده و جذب غذا و ضد سرماخوردگی.

برگ این گیاه علاوه بر طعم و مزه دلنشین و عالی، خواص درمانی بسیار زیادی دارد و رایجترین نوع استفاده از آن هم به صورت دم کرده همراه با چای و یا حتی بدون چای و فقط آنخ و دقیقا با همان روش دم کردن چای است.

روغن کاکوتی:

از روغن کاکوتی میتوانید به عنوان ماست به مدت 20 دقیقه برای روشن کردن پوست و همینطوربه عنوان دئودورانت طبیعی استفاده کنید.

فواید کاکوتی برای بدن:

معده و دستگاه گوارش

کاکوتی دارای خواص ضد التهابی و آرام بخش طبیعی است که به درمان معده درد، نفخ شکم، دل پیچه و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

علاوه بر این کاکوتی به دلیل خواص ضد میکروبی ک

ه دارد، خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد.

  • سرطان:طبق یک تحقیق در سال 2013 کاکوتی خواص ضد سرطانی دارد و اثبات شده که یکی از بهترین گیاهان دارویی برای پیشگیری و درمان سرطان معده می باشد.
  • اسهال:کاکوتی دارای خواص ضد عفونی کننده قوی است که روده را پاک سازی کرده و اسهال را درمان می کند.
  • دیابت و قند خون:عصاره کاکوتی بر روی سلول های بتای پانکراس اثر گذاشته و با افزایش ترشح انسولین، باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.
  • سرماخوردگی و آنفلونزا:از کاکوتی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا هم استفاده می شود؛ کاکوتی دارای خواص ضد باکتریایی قوی است و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را به طرز قابل توجهی مکاهد.
  • گیاه کاکوتی، خلط آور است:  باعث سم زدایی و پاک سازی دستگاه تنفسی شده و به درمان سرفه و برونشیت کمک می کند.
  • درد قاعدگی:در طب سنتی، گیاه کاکوتی مانند یک بادشکن عمل میکند با این تفاوت که طبیعی است.

و به دلیل خواص ضد درد که دارد برای درمان کمرد درد و دل درد شدید در دوران قاعدگی استفاده می شود.کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده آور ش

ناخته می شود و می تواند به در

مان قاعدگی نامنظم کمک

کند.

 

موارد مصرف:

1-برای بهبود هضم غذا و درمان معده درد، یک فنجان دمنوش کاکوتی را بعد از غذا بنوشید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.

2-برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکـوتی استفاده شود و پنبه‎ای را آغشته به کاکـوتی در بینی بگذارید.

3-کسانی که اعضای بدن آن‎ها ضعیف شده‎اند از حمام کاکـوتی مانند روش رماتیسم استفاده کنند.

4-برای درمان سیاتیک از حمام کاکـوتی مانند رماتیسم استفاده کنند، و همچنین کاکـوتی را به صورت ضماد در محل سیاتیک  بگذارند.

5- در تابستان یک نوشیدنی خوب جهت خنک شدن بدن است.

6- برای سیاه سرفه ۵ گرم کاکوتی را در ۳۰۰ سی‎سی آب جوشانده و دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.

7- به صورت جوشانده یا دم کرده برای درمان تب مالت استفاده می‌شود.

8-• از دیگر خواص کاکوتی تقویت معده است، چنانچه یک ساعت بعد از غذا دم کرده آن میل شود.

9- برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی استفاده شود و پنبه‎ای را آغشته به کاکوتی در بینی بگذارید.

10- جوشانده کاکوتی در رفع رماتیسم و نرمی استخوان مفید است و غرغره جوشانده آن ورم لوزه را برطرف می‌کند.

11- به صورت جوشانده یا دم کرده برای درمان تب مالت استفاده می‌شود

12- برای طعم دادن ماست و دوغ به کار می‌رود.

 

عرق کاکوتی:

مدر بوده و برای تقویت نمودن معده و قدرت بینایی نافع می باشد .

نفخ را برطرف می کند و برای آرام نمودن درد سیاتیک و مفاصل سودمند می باشد . .

برای ضد عفونی نمودن مجاری تنفسی سودمند بوده و سوء هاضمه را برطرف می کند . افزون بر این عرق کاکوتی ضد قارچ محسوب می شود .

برای درمان بیماری های مختلفی مثل ناراحتی طحال , سیاه سرفه , رفع اخلاط خونی , یرقان , برونشیت و لاغری توصیه می شود که از عرق کاکوتی استفاده نمایید .

عرق کاکوتی جزء عرقیات نیروبخش محسوب می شود و از هورمون های گیاهی نیز بهره مند است .

طریقه مصرف عرق کاکوتی

عرق کاکوتی را بعد از هر غذا همراه با نصف لیوان آب میل نمائید.

همچنین در صورت دسترسی به گیاه تازه می‌توان آن را خشک و مانند چای دم کرده و مصرف نمود. برای تهیه چای کاکوتی، سه نوبت در روز در هر نوبت 1 قاشق چایخوری (2 تا 3 گرم) از پودر گیاه را در 1 فنجان آب جوش بریزید، پس از مدت 10 دقیقه آن را صاف و بعد از غذا میل کنید.

هنگام مصرف عرق کاکوتی توجه نمایید که باید نصف لیوان عرق کاکوتی را با نیم لیوان آب مخلوط کنید و آن را پس از صرف غذا میل نمایید .

 

مضرات عرق کاکوتی:

مصرف عرق کاکوتی نباید به صورت مستمر و زیاد باشد و بهتر است پس از هر 6 روز مصرف مداوم، یک روز و پس از هر 3 هفته مصرف، یک هفته از مصرف آن خودداری شود.

همچنین مصرف عرق کاکوتی در دوران بارداری بر جذب آهن بدن تاثیر منفی ندارد.

 

 

هزاران خواص در یگ گیاه!!! was last modified: آوریل 27th, 2021 by 1000M

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: Content is protected !!