توضیحات
غوره چیست؟
معمولا زمانی که انگور میرسد، شیرینتر میشود، اگرچه شیرینی آن متغیر است. غوره، همان انگور نارس بوده که چند هفته قبل از اینکه خوشههای انگور بر روی تاکها برسند تا به آبمیوه تبدیل شده یا به صورت میوه فروخته شوند، قابل استفاده است. حتی اگر نام غوره را نشنیده باشید، احتمالا با آبغوره آشنایی دارید. آبغوره توجه سرآشپزان دنیا را به خود جلب کرده و به فهرست غذایی بسیاری از کافههای گرانقیمت راه پیدا کرده است.
در برخی فرهنگها از جمله فرهنگ ایرانی، مصرف غوره یک سنت قدیمی به شمار میآید. طعم ترش غوره به گونهای است که با خوردن آن، صورت فرد جمع می شود. به همین دلیل است که برای طعم دادن به غذا به کار میرود. این میوه در ایران به صورت پودر، خشک، فشرده شده، تازه یا منجمد استفاده میشود. بسیاری از ترشیهای خوشمزه ایرانی با غوره درست میشوند.
آبغوره چیست؟
آبغوره یا آب غوره نیز عصاره میوه غوره است که برای طعم دادن و ترش کردن غذا به کار میرود و برای ما ایرانیان به عنوان یک چاشنی عالی برای سالادها و پیش غذاها به حساب می آید.
غوره و آبغوره خواص بیشتری نسبت به انگورهای رسیده دارد. مطلبی که در پایین آمده دلیل خوبی برای مصرف آبغوره به شما میدهد.
۱. مبارزه با تومورهای سرطانی
یک مطالعه، سطح استرولهای خوب به نام فیتواسترول که برای مبارزه با تومورهای سرطانی هستند را در انگورهای رسیده یا به اصطلاح انگورهای شیرین و آماده را بررسی کرد. این مطالعه دریافت که سطح فیتواسترولها با رسیدن انگورها کاهش مییابد که همین باعث تغییر رنگ انگور میشود. این مسئله قابل توجهی است زیرا فیتواسترولها خواص ضد تومور دارند و هر چه بیشتر باشند، بهتر است.
۲: کاهش کلسترول بد
یک مطالعه انجام شده بر حیوانات در ۲۰۱۱ دریافت که مصرف آبغوره به مهار تاثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا کمک کرد. مصرف آبغوره تاثیرات آتروژنیک عامل ذخیره لیپید، آتروما و تجمع کلسیم در عروق را خنثی میکند. همچنین این مطالعه بلند مدت دریافت که غوره از فیبرینوژن و ضایعات آترواسکلروتیک نیز جلوگیری کرد.
۳. عامل هضم راحت تر غذا
آبغوره با افزایش اسیدیته در معده میتواند باعث هضم بهتر غذاهای چرب و سنگین شود. همچنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمیکنند، میتوانند از این چاشنی برای تسهیل هضم غذای خود کمک بگیرند.
۳. کاهش فشار خون و افزایش کلسترول خوب بدن
یک مطالعه که بر افراد سالم ۳۰-۲۰ ساله، بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی ۶۰-۳۰ ساله و بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی که پرفشاری خون نیز داشتند انجام شد، دریافت که مصرف آبغوره تاثیر مثبتی بر این افراد گذاشته است. هر کدام از این افراد در طول یک دوره ۳۰ روزه، روزانه دو بار ۲۰۰ میلیلیتر آبغوره مصرف کردند. این درمان در افراد سالم باعث شد که میزان کلسترول HDL (لیپوپروتئین پر چگالی) در مقایسه با کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم چگالی) افزایش یابد. همچنین، افرادی که از قبل دچار مشکل بودند، بعد از مصرف یک ماهه آبغوره، کاهشی در سطح تری گلیسیرید، تجمع کلسترول و سطح کلسترول LDL خود مشاهده کردند.
۴: از بین برنده کرم معده و روده
بسیاری از افراد برای درمان انگل های معده ای و روده ای خود به دنبال درمان های خانگی هستند و آبغوره به خاطر ترکیبات ضد عفونیکننده، پاک کننده معده و روده است و در دفع کرم روده نیز بسیار موثر است.
۵. افزایش آنتی اکسیدان
در همان مطالعه بلند مدت با مصرف ۲۰۰ میلیلیتر آبغوره، فشار خون افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی و افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی و پرفشاری خون، به میزان قابل توجهی کاهش یافت. محققان متوجه این مسئله بودند که اگرچه این کاهش اتفاق افتاد اما سطح فشار خون به سطح طبیعی بازنگشت.
۶: درمان درد سیاتیک و کمردرد
پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مفید برای درمان درد سیاتیک و مشکلات ناحیه کمر و ناراحتی های رماتیسمی است و این ماده معدنی در غوره و آبغوره بسیار زیاد موجود است. همچنین استفاده از آبغوره باعث کاهش پادرد و سایر ناراحتی های عضلانی و مفصلی نیز میشود.
۷. خاصیت قاعده آوری
قاعدگی نامنظم یا پریود نامنظم که هر خانمی حتی شده یکبار هم با آن مشکل داشته است با مصرف آبغوره درمانمیشود. همچنین مصرف آبغوره در دختران جوان باعث جلو افتادن دوره بلوغ میشود و قاعدگی را باز میکند. به طورکلی مصرف این نوشیدنی برای خانمها خاصیت قاعده آوری دارد.
نحوه مصرف غوره و آبغوره
غوره به دلیل طعم ترشی که دارد، یک افزودنی عالی برای سالاد محسوب میشود. یک دسته غوره را در مخلوط کن ریخته و آب آن را در فریزر بگذارید تا در سسهایی که به سرکه نیاز دارند استفاده کنید. همچنین میتوانید غذاهای سنتی ایرانی که در آنها از غوره استفاده میشود (مانند خورشت کدو و بادمجان) را امتحان کنید و یا میتوانید مقداری غوره را به مواد برگ موی شکمپر مانند دلمه اضافه کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.