اصول نگهداری عرقیات گیاهی و تشخیص اصالت محصول بازدید ۲۱۲۹

عنوان «دوآتشه» روی بطری عرقیات چیست؟

عرقیات دوآتشه مزیت بیشتری دارد

از تقطیر اسانس ریشه، پوست یا گلبرگ گیاهان طبی در آب، عرقیات گیاهی حاصل می‌شود.
حال اگر این عرق را دوباره تقطیر کنند از مقدار آب آن کاسته شده و فرآورده دوآتشه به دست می‌آید که نوع مرغوب‌تری از عرق بوده و مزه و بوی تندتری نسبت به عرقیات معمولی دارد.

به این ترتیب اگر فرآورده حاصله مجدد تقطیر شود اسانس به دست می‌آید. اسانس، روغن سبکی است که در بالای آب جمع شده و قابل جمع آوری است.

خواص دارویی آن در حجم کم مانند عرق گیاهی است، اما اگر به اندازه عرقیات گیاهی استفاده شود در صورت استعمال موضعی ایجاد تاول کرده و در صورت خورده شدن مخاط دهان را زخم و ملتهب می‌کند.
در نتیجه برای بهره بیشتر از خواص درمانی عرقیات گیاهی از انواع دوآتشه آن استفاده کنید.
البته در مصرف این فرآورده هم زیاده‌روی نکنید، چرا که اثرات ناگوار سردی و گرمی گیاه دامنتان را می‌گیرد.
درحال حاضر اکثر تولیدکننده ها گلاب دوآتشه تولید میکنند و سایر عرقیات را به صورت غلیظ و با کیفیت با استفاده از خشکبار با کیلویی بالاتر از گیاه تولید و عرضه می نمایند.

تشخیص عرق گیاهی اصل از نمونه تقلبی‌ ؟!

شناسایی عرق تقلبی تقریبا غیرممکن است

هرچقدر آب به کار رفته در عرقیات بیشتر و میزان اسانس گیاه از حدی کمتر باشد اثر درمانی عرق ضعیف‌تر شده و همچون آب نفع و ضرری به بدن نمی‌رساند و این را فقط در اثر مصرف آن می‌توان متوجه شد و هیچ راه دیگری برای تشخیص اصل از تقلبی آن وجود ندارد.

آیا عرقیات گیاهی هم فاسد می‌شود؟

البته این را هم بدانید نگهداری طولانی مدت و نامناسب عرقیات گیاهی به تبخیر و جدا شدن اسانس محصول منجر شده و اثر درمانی آن از بین خواهد رفت.

عرقیات باید به دور از نور و گرما در یخچال  و یا محیط های خنک نگهداری شود.

شرایط نگهداری از عرقیات و شربت‌های گیاهی

برای حفظ خاصیت این نوشیدنی‌ها این نکات را فراموش نکنید. در صورتی که این شرایط رعایت نشود خواص این نوشیدنی‌ها تحت تاثیر آن کم شده یا به طور کلی از بین می‌رود.

عرقیات معمولاً از یک تا ۳ سال تاریخ مصرف دارند، بنابراین هنگام مصرف عرقیات گیاهی به تاریخ انقضای آن‌ها دقت کنید.

بهتر است بعد از خرید گلاب ، آن را درون بطری های شیشه ای خشک و تمیز در یخچال نگهداری نمایید تا عطر محصول ماندگاری بیشتری داشته باشد.

اکثر فروشگاه ها و تولیدکنندگان به دلیل حمل آسیب پذیر عرقیات را درون بطری پلاستیکی عرضه میکنند.

مکان گرم و مرطوب، زودتر خاصیت انواع عرقیات را از بین می‌برد، بنابراین آشپزخانه به دلیل داشتن فضای گرم و مرطوب مکان مناسبی برای نگه داشتن آن‌ها نیست.
عرقیات را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود.
نگهداری عرقیات در کمد اتاق‌های خواب، انباری و حیاط خلوت – که فضایی خشک و خنک دارند– مناسب است؛ در ضمن می‌توان آن‌ها را در یخچال هم نگه داشت.
بعضی از انواع عرقیات طعم فوق‌العاده دارند و خوردن آن‌ها به ویژه برای کودکان سخت است (مثل کاسنی، نعناع و بید
لذا می‌توان آن‌ها را با نبات، عسل، سکنجبینیا کمی میوه مخلوط نمود. این عمل، خاصیت آن‌ها را کاهش نمی‌دهد.


برخی عرقیات در مورد زنان باردار یا شیرده باید با احتیاط مصرف شود؛ برای همین در موقع خرید به مواردی از این دست دقت کنید.

بعضی عرقیات طبیعت گرم و بعضی طبیعت سرد دارند.
عرق‌های گرم مانند نعناع، سنبل‌الطیب، آویشن و … و عرق‌های سرد مانند عرق بید، کاسنی و … می‌باشند.

اصول نگهداری عرقیات گیاهی و تشخیص اصالت محصول was last modified: مارس 29th, 2020 by 1000M

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: Content is protected !!