توضیحات
گل گاوزبان یک گیاه علفی به طول ۷۰ – ۴۰ سانتیمتر است. این گیاه در مزارع و گاهی زمینهای بایر میروید. منشأ اولیه آن دمشق بوده است.
از تجزیه شیمیایی این گیاه مهمترین مادهای که به دست میآید نیترات دو پتاس میباشد و بیشتر خواص آن مربوط به این ماده است.
گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاطآور، مقوی تمام بدن و آرامشبخش است.
در معالجه تبهای دانهای مانند سرخک، آبلهمرغان مصرف دم کرده آن با لیموعمانی اثر شفابخشی دارد. این دم کرده در درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه و دفع سنگ مثانه نیز بسیار مفید است. اگر دچار آلرژیهای فصلی میباشید توصیه به مصرف دم کرده گل گاوزبان است. دم کرده گل گاوزبان برای درمان جوشهای دهان، آفت دهانی بسیار نافذ است.
دمکرده گل گاوزبان، دمنوشی برای سرماخوردگی
مقدار و زمان مناسب مصرف گل گاوزبان
افرادی که به مصرف دمنوش گل گاوزبان علاقه دارند، باید بدانند این نوشیدنی میتواند باعث افزایش فشارخون در برخی افراد حساس شود. به همین دلیل بهتر است دمنوش آن را با افزودن چند قطره آبلیمو میل کرد.
از طرفی ممکن است عطر، طعم و خاصیت آن در اثر دم کردن طولانیمدت از دست برود. افرادی که رنگ سیاه ( بنفش ) دمنوش گل گاوزبان را دوست ندارند هم میتوانند با افزودن یک عدد لیموعمانی کوچک به قوری دمنوش یا چند قطره آبلیمو هنگام سرو آن، باعث ارغوانی شدن رنگ این نوشیدنی آرامبخش و مدر شوند. خاصیت آرامبخشی گل گاوزبان باعث میشود مصرف آن به عنوان نوشیدنی پس از شام توصیه شود.
مراقب باشید:
اگر فشار خون بالا دارید دمنوش گل گاوزبان را با لیمو استفاده کنید
دکتر معصومه خادمی زاده، معاون گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان آنکه داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، گفت: به طور مثال گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند.
اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان مصرف کنند باید از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند. مصلح به ماده غذایی یا گیاه دارویی اطلاق میشود که عوارض گیاهان دارویی را از بین میبرد و آن را تعدیل میکند. همان طور که میدانید به اغلب مبتلایان به فشارخون که دچار ناراحتی اعصاب میشوند توصیه میشود گل گاوزبان مصرف کنند درحالیکه این بیماران با خوردن آن دچار عوارض میشوند. پس داروهای گیاهی حتماً باید از سوی متخصصان مربوطه تجویز شوند.
گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است.
مصرف بیش از ۵ روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود؛ بنابراین پس از ۵ روز استفاده از آن در صورت نیاز، ۳ روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.