بابونه،آرامبخش یا نیروبخش؟! بازدید ۳۵۳

بابونه،آرامبخش یا نیروبخش؟!

خواص عرق بابونه؟

روش مصرف بابونه(گیاه بابونه-عرق بابونه)؟

 

در واقع این گیاه هر دو خاصیت را داراست اما بسته به طریقه مصرف آن کاربرد های متفاوتی دارد.

گیاه بابونه ۶ نوع مختلف با خواص متفاوت دارد. بابونه مشهور در منابع طبی، همان بابونه شیرازی با نام‌های بابونه رسمی، بابونه آلمانی، بابونه صغیر، اقحوان صغیر و بابونج است.

گیاه بابونه، یکی از گیاهان دارویی منتخب سازمان جهانی بهداشت به حساب می آید. بابونه گیاهی است همه‌جایی و تقریبا در تمام نقاط جهان به صورت خودرو می‌روید. این گیاه از تیره کاسنی‌هاست و از زمان‌های خیلی قدیم مورد استعمال قرار میگرفته؛ بابونه از نظر طب سنتی ایران داری طبع گرم و خشک است و از تقویت کننده‌های تلخ محسوب میشود.

از بابونه، در زمینه‌های مختلف مانند طب سنتی، صنایع آرایشی بهداشتی، صنعت داروسازی همچنین از اسانس آن در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود. از جمله استفاده های بابونه در طب سنتی، مصرف چای و عرق بابونه در درمانیک سری بیماری‌ها است. در حال حاضر فرآورده‌های مختلفی از بابونه به اشکال دمنوش بابونه، روغن بابونه، کرم بابونه، لوسیون بابونه و قطره خوراکی آن در بازار وجود دارد. . در این مطلب با فواید و خواص چای بابونه، عرق بابونه و طرز تهیه و مقدار مصرف آن، آشنا میشوید.

  • چای بابونه

نوشیدن چای بابونه یک سنت قدیمی است که از دیرباز به علت عطر و بوی خوش آن مورد توجه بسیاری بوده، این چای طعم ملایمی دارد و دارای مزایای فروانی است.

سردردهای ناشی از اضطراب و استرس را از بین برده

سردردهای میگرنی

حساسیت به نور

تاری دید

و حالت تهوع را کاهش می‌دهد.

خواص چای بابونه

یکی از خواص چای بابونه، خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است. به همین علت خالی از لطف نیست اگر قبل از خواب یک استکان از آن مصرف شود.

ورم و التهابات پوستی با مصرف چای بابونه کاهش می‌یابد. به طور کلی یکی از خواص بابونه برای پوست، مقابله با باکتری‌ها، عفونت و تورم روی پوست بوده در درمان بیماری‌های پوستی مانند آبله مرغان و اگزما بسیار موثر است.

، کاهش مشکلات معده مانند سوء هاضمه و گاز معده از دیگر خواص چای بابونه بوده، خواص ضد باکتری و ضد التهاب بابونه هم به هضم غذا کمک می‌کند.

مصرف چای بابونه، روند خوب شدن زم ها را سرعت میبخشد و در درمان و التیام زخمها هم بسیار مفید است.

همینطور میتوان برای برطرف کردن سیاهی اطراف چشم از کمپرس دم کرده‎ گل بابونه استفاده کرد. بخور بابونه و درست کردن حمام بخار با چای بابونه نیز برای سلامتی و درخشندگی پوست توصیه می شود.

در ضمن استفاده از چای بابونه برای کاهش قند خون مفید بوده، نوشیدن چند فنجان از این چای، بطور روزانه به افراد دیابتی توصیه می‌شود.

گیاه بابونه، آنتی اکسیدان فوق العاده قوی بوده، افزایش قدرت ایمنی بدن از دیگر خواص چای بابونه می‌باشد.

روش مصرف:

هر دمنوشی با توجه به ترکیبات خود باید آگاهانه مورد استفاده قرار گیرد.

بهترین زمان مصرف بابونه صبح ها به صورت ناشتا است که مقوی معده هم خواهد بود.

برای هر فنجان چای 200 میلی‌لیتر آب را بجوشانید.

دو قاشق غذاخوری بابونه‌ی خشک شده یا 4 قاشق غذاخوری بابونه تازه را اندازه بگیرید. هنگام اندازه‌گیری، چه تازه چه خشک شده، پیمانه اندازه‌گیری را سفت بگیرید. چنانچه چای غلیظ‌تر یا رقیق‌تری مد نظرتان هست، نسبت گل‌های بابونه به آب را کم و زیاد کنید.

اجازه دهید 5 دقیقه در آب جوش دم بکشد

بابونه را برای تسکین دل درد و دلهره و برای داشتن یک خواب آرام بنوشید و یا فقط از طعم و عطر آن لذت ببرید. آن را تلخ و یا کمی شیرین با کمی عسل بنوشید.

 

عرق بابونه

برخی خواص دارویی عرق گیاه بابونه عبارتند از:

– تسکین تب های بلغمی و عفونت‌های دردناک

– درمان اختلال‌های گوارشی به‌ویژه التهاب و زخم‌های خفیف معده

– افزایش میزان ایمنی سیستم دفاعی بدن و تولید گلبول‌های سفید در خون

– نیروبخش و موثر در کاهش افسردگی

– درمان گلو درد و التهاب حنجره

– مفید برای پوست و تقویت موی سر

– تنظیم و درمان اختلالات دوران قاعدگی و قاعدگی‌های دردناک

– کِرم کُش

صَفرا بر

مقدار مصرف

عرق بابونه را قبل از هر غذا، به مقدار یک استکان همراه با آب میل نمائید.

 

احتیاط:

بابونه برای خانم‌هایی که باردار یا شیرده هستند توصیه نمی‌شود. قبل از دادن بابونه به نوزادان و کودکان با یک متخصص اطفال مشورت کنید.

بابونه،آرامبخش یا نیروبخش؟! was last modified: آوریل 27th, 2021 by 1000M

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: Content is protected !!