زنجبیل،دشمن سرماخوردگی بازدید ۳۸

گیاهی ضد التهاب ،ضد سرطان،ضد تهوع زنجبیل با این خواص و بیشتر

 

زنجبیل یک گیاه خوراکی و دارویی است که از زمان های دور مورد استفاده بوده است که به عنوان دارویی شفا‌بخش، شهرتی دیرینه دارد و برای مغز و بدن انسان مزایای فراوانی را به همراه دارد.

یکی از قدیمی‌ترین مواد دارویی در جهان است که در برخی متون قدیمی از آن با نام زنجفیل‌ یا شنگویر نیز یاد شده‌ که در زمره مفیدترین و پرکاربردترین ادویه جات قرار داشته و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعالی است که برای مغز و بدن انسان مزایای فراوانی را به همراه دارند همچنین علاوه بر جنبه‌ های درمانی به عنوان یکی از چاشنی‌ های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده می‌ شود.

زنجبیل از جمله اولین گیاهان ادویه ای است که به اروپا راه یافته است و گفته می شود این گیاه برای اولین بار توسط بازرگانان ایرانی یکصد سال پیش از میلاد مسیح (ع) به اروپا رسیده است.

خواصی که زنجبیل در خود ذخیره کرده توانایی درمان شدیدترین سرماخوردگی ها را در فصل سرد سال دارد.این گیاه خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی داشته و یکی از بهترین و موثرترین گیاهان دارویی برای تقویت و بیشتر کردن توان سیستم ایمنی و دفاعی بدن محسوب میشود.هرجا که اولین علائم سرماخوردگی را حس کردید، بساط این نوش‌دارو را علم کنید. این کار از بروز سرماخوردگی پیشگیری می‌کند.

همچینین نه تنها  آرامتان می کند بلکه سیستم ایمنی بدنتان را نیز تحریک کرده و شما را گرم می کند.

کاهش وزن

 عرق زنجبیل به عنوان ماده ی طبیعی کاهش اشتها در کاهش وزن شما بهتون کمک می کند.تغییرات هورمونی و استرس مزمن می تواند باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول در خون شود، که نتیجه ی این امر خروج دستگاه ایمنی و سوخت و ساز بدن از حالت تعادل است. افزایش سطح کورتیزول خون می تواند به افزایش وزن منتهی شود و آب کردن شکم و پهلو را دشوارتر کند. در این صورت عرق زنجبیل میتواند تولید کورتیزول را سرکوب کند.

آنتی اکسیدان

ترکیبات موجود در زنجبیل دارای خواص “آنتی اکسیدانی” هستند و بدین ترتیب سلول های بدن را از رادیکال های آزاد که عامل بسیاری از بیماری های قلبی- عروقی و برخی سرطان ها و حتی باعث پیری می گردند، محفوظ می دارند.

برخی از این ترکیبات نه تنها مقاوم به دما بوده بلکه در هنگام پخت و پز آزاد می گردند و از این رو گفته می شود که خواص “آنتی اکسیدانی” زنجبیل پخته بیشتر از خام است.

در بین 1000 ترکیب غذایی آنالیز شده، خواص “آنتی اکسیدانی” زنجبیل در رده سوم قرار دارد و به همراه زردچوبه، نعنا، سیر، گشنیز و کلم بروکلی دارای بیشترین خواص “آنتی اکسیدانی” در بین سبزیجات تازه می باشد.

 

ضد التهاب

خواص «آنتی اکسیدانی» و «ضد التهابی» زنجبیل کاملا شناخته شده . همچنین خاصیت ضد سرطانی آن به نیز به اثبات رسیده است در تحقیقات اخیر خواص مواد مدنی موجود در زنجبیل را در پیشگیری از بیـماری آلزایـمـر به اثبات رسـانده اسـت. اســتفاده از زنجـبیل در کاهـش دردهای مفصـلی، تاندون و دردهای اسـتخوانی – عضلانی (معروف به آرتریت) بسیار موثر است.

علاوه بر آن استفاده از زنجبیل برای مقابله با دردهایی با منشاء التهابی (دردهای قاعدگی، عضلانی و مفصلی)، کاهش دردهای گوارشی ناشی از سوء هاضمه و نفخ و نیز کاهش دردهای بسیار رایج است

 

ضد تهوع و دل به هم خوردگی

استفاده روزانه از پودر خشک زنجبیل در روز برای درمان تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از بارداری موثراست. همچنین تحقیقات دیگری استفاده روزانه 1 گرم پودر خشک زنجبیل را در درمان تهوع بعد از عمل و یا ناشی از شیمی درمانی اثبات کرده است.

 

کمک به هضم

تأثیر زنجبیل از طریق افزایش ترشح بزاق دهان و نیز افزایش ترشح آنزیم های مجرای گوارشی و همچنین ترشح صفرا، مانند بسیاری از ادویه های دیگر در تسهیل هضم غذا و تقویت دستگاه گوارش امروزه در اغلب کشورها کاملاً شناخته شده است، به ویژه در کشورهایی مثل هند که استفاده از انواع ادویه در تغذیه روزمره از جایگاه خاصی برخوردار است.

همچنین زنجبیل موجب تقویت حرکات حلقوی ماهیچه های دستگاه گوارش می شود و به این ترتیب شرایط بهتری را برای هضم و جذب مواد غذایی به وجود می آورد

 

در این مطلب تنها به قسمت کوچکی از فواید زنجبیل پرداختیم؛برای اطلاع بیشتر به دیگر مقالات ما نیز سر بزنید.

خواص و انواع روش های استفاده از زنجبیل

زنجبیل،دشمن سرماخوردگی was last modified: می 8th, 2021 by user2020

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: Content is protected !!