تنوع شیره ها + نکاتی برای نگهداری بازدید ۲۵۹
شیره جات خوراکی انواع مختلفی دارند که همانند خود میوه از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشند. طبیعت آنها گرم بوده و سرشار از ریز مغذی ها و املاح مفید و مورد نیاز بدن می باشند و بیشتر در فصل سرما مورد استفاده قرار می گیرند.
با توجه به تنوع شیره جات خوراکی و وجود برند های مختلف و متنوع این محصول در کشور ابتدا به بیان انواع مختلف آن می پردازیم:
لیست انواع شیره خوراکی طبیعی
- شیره انگور
- شیره خرما
- شیره انجیر
- شیره توت
- شیره ارده
- شیره سیب
- سه شیره
- چهار شیره
- پنج شیره
- شیره چغندر
- شیره کشمش
هر کدام از شیره های مذکور فواید و خاصیت بخصوصی دارند که در طب سنتی توصیه و دستورالعمل های مشخصی برای استفاده صحیح از آنها بیان شده است تا به جسم و تن افراد مصرف کننده ضرری نداشته باشند.
خواص درمانی انواع شیره خوراکی
مهم ترین خاصیتی که برای انواع شیره جات خوراکی بیان می شود انرژی زا بودن و مقوی بودن آنها می باشد که مصرف آن بیشتر برای افرادی که متحمل یک بیماری طولانی مدت بوده اند و یا تحت عمل جراحی قرار گرفته اند توصیه می شود.
این نوع خوراکی با توجه به طبع گرمی که دارد بیشتر در فصل سرما و زمستان مورد استفاده قرار می گیرد. شیره جات به دلیل غنی بودن از مواد قندی به شدت چاق کننده می باشند که مصرف زیاد آن برای افراد با وزن بالا خیلی مناسب نمی باشد و هنگام مصرف آن باید حد اعتدال را رعایت کنند تا دچار عوارض خاصی نشوند.
یکی از پر مصرف ترین و پر خاصیت ترین نوع شیره خوراکی، شیره انگور می باشد که از نظر طب سنتی خواص زیادی دارد که مهم ترین آنها عبارت اند از: انرژی زا بودن، خون ساز بودن، ضد نفخ بودن و تقویت کننده بدن می باشد.
معجزه شیره میوهها
افزایش دهنده وزن بدن، افزایش حجم عضلات با ترکیب ارده و کنجد برای ورزشکاران، بازکنندگی گرفتگیهای مجاری کبد، اثر ضد التهابی و نرمکنندگی در ناحیه حلق، درمان کنندهی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط، ضعف احشا، یرقان، بیماریهای طحال، افسردگی و غضب و روان کردن ادرار از دیگر فواید این ماده غذایی است.
شیره خوراکی صنعتی بهتر است یا سنتی؟
شیره ها معمولا براساس نوع میوه تهیه می شوند که روش آنها در شیوه صنعتی و سنتی تفاوت های قابل تأملی با هم دارند. در روش شیره گیری سنتی که بیشتر در مناطق روستایی صورت میگیرد از حرارت دادن طولانی مدت استفاده می شود که این امر باعث تقلیل مواد مغذی موجود در شیره می شود.
همچنین از نوعی خاک سفید که احتمالا حاوی آهک است استفاده می کنند. اما در روش صنعتی عمل تهیه شیره در دیگ های تحت خلأ انجام می پذیرد که اینکار باعث می شود تا شیره گیری در دمای پایین انجام پذیرد و در نتیجه خواص تغذیه ای بیشتری داشته باشد.
شیره جات خوراکی سرشار از آهن بوده و بهترین مواد غذایی برای مادران و کودکانی می باشد که از کمبود آهن رنج می برند. این خوراکی قابلیت این را دارد که بیماری کم خونی شدید را به خوبی درمان کند.
نحوه نگهداری انواع شیره خوراکی
شیره های خوراکی به دلیل غنی بودن از مواد قندی و همچنین داشتن غلظت بالا به یخچال نیاز ندارند و در مکانهای خشک و خنک به راحتی قابل نگهداری می باشند، اما باید توجه داشت که اگر شیره خریداری شده بعد از مدتی دچار کپک زدگی و یا ترشیدگی شده باشد بدان معناست که شیره غلظت پایینی داشته و آبکی می باشد.
هر چقدر شیره غلظت پایینی داشته باشد ارزش غذایی و خواص تغذیه ای کم تری هم نسبت به نوع غلیظ آن خواهد داشت و به مدت طولانی قابلیت نگهداری نخواهد داشت بنابراین هنگام خرید به غلظت آن توجه ویژه ای داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید