شیرۀ انگور، بهترین انتخاب برای روز های سرد بازدید ۴۰۴

 

از شیره انگور چه میدانید؟

 شیره انگور اصل از کجاست؟

شیره‌انگور همانند میوه آن بسیار مقوی و مغذی بوده و خاصیت اصلی آن انرژی‌زا بودن آن است. انواع مختلفی از شیره‌های میوه‌ها را می‌توان یافت که یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرمصرف‌ترین انواع شیره، شیره انگور است. این عصاره بسیار خوش‌طعم، شیرین و پر خاصیت بوده و از آب‌انگور تهیه می‌شود. شیره‌انگور یا دوشاب را از ارقام مختلف انگور می‌توان بدست‌ آورد و به همین منظور دارای طعم‌ها و رنگ‌های متنوعی است.

شیره انگور که از آب‌انگور به‌دست می‌آید. اغلب صاحبان باغ‌های انگور برای استفاده از فرآورده‌های انگور در فصول دیگر و افزایش ماندگاری آن به روش سنتی آب انگور را گرفته و سپس با خاک‌سفید که نوعی خاک قلیایی و احتمالاً حاوی آهک و املاح معدنی دیگر است مخلوط می‌کنند.

در اثر افزودن خاک سفید، تفاله انگور به‌همراه خاک ته‌نشین و آب‌انگور تصفیه می‌شود. پس از این مرحله آب انگور را با فشردن در پارچه‌های مخصوصی از خاک‌سفید جدا کرده و می‌جوشانند. در اثر جوشاندن مخمرها و کپک‌های موجود در محصول نابود، آب مازاد انگور تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده می‌شود. در نهایت شیره‌ای نسبتا غلیظ با رنگی قهوه‌ای بدست می‌آید. خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پخت در شهرهای مختلف، متفاوت است. شیره انگور یک تامین‌کننده بسیار خوب انرژی و برای کم‌خونی مخصوصا کم‌خونی ناشی از فقر آهن بسیار مفید است. خواص شیره انگور در طب‌سنتی شامل کمک به درمان یرقان یا زردی، ضعف اعصاب، کک‌ و مک، دردهای روماتیسم و امراض شریانی و وریدی است.

+خرید شیرۀ انگور سنتی 

بیشتر بدانیم:

خواص شیره‌انگور

شیره‌انگور یک ماده‌غذایی بسیار مقوی و انرژی‌زا است و خوراکی مفید برای افرادی که دچار ضعف عمومی هستند محسوب می‌گردد. متخصصان تغذیه، مصرف شیره انگور را برای کودکان و نوجوانان و زنان باردار توصیه می‌کنند. مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در شیره انگور، آن را به ماده‌ای مفید برای سلامت و جوان‌سازی پوست تبدیل کرده است. همچنین استفاده از شیره‌انگور به‌صورت موضعی به‌رفع کک‌و‌مک و سفت شدن پوست صورت کمک می‌کند.

به‌طور کلی استفاده از عصاره انگور و فرآورده‌های جانبی تهیه شده ازآن، به‌دلیل خواص معجزه‌آسای این میوه برای پوست، در مواد و لوازم آرایشی و بهداشتی زیاد است. از دیگر خواص شیره انگور برای بدن، کمک به دفع‌آوره و اسید‌های غیر مفید بدن می‌باشد. متخصصان طب سنتی شیره انگور را یک پاک‌کننده قوی برای معده و روده می‌دانند. استفاده مداوم شیره انگور همراه با کمی پودر زعفران، برای درمان ضعف اعصاب، رفع غم، ناراحتی و غضب شدید مفید است.

استفاده از شیره انگور برای مبتلایان به‌بیماری صرع مفید بوده، باعث کاهش حملات بیماری می‌گردد. آنتی اکسیدان‌های موجود در شیره انگور و اسید آمینه‌های ضروری موجود در آن همانند خواص انگور باعث شده، مصرف این ماده مفید غذایی باعث افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به درمان برخی بیماری‌ها گردد. از خواص شیره انگور و مزایای مصرف آن برای زنان، تاثیر مثبت این شیره بر دستگاه تناسلی زنان و عمل‌کرد بهتر تخمدان‌ها است.

به طور کلی:

* مولد خون صالح (خون سالم و طبیعی و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با توجه به اینکه شیره انگور خونساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، می توانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند.

* افزایش دهنده وزن بدن است. از دیگر فواید این خوراکی شیرین، افزایش حجم عضلات است. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می کنند چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.

* یکی دیگر از خواص شیره انگور بازکنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد، انسداد ایجاد نشود، می توان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.

* یکی از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق می شوند و به دنبال آن سرفه می کنند، توصیه می شود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند.

* درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا و یرقان است.

* برای بیماری های طحال، افسردگی و غضب مفید است.

* برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می شود.

از شیره‌انگور در فصل پاییز به‌علت خواص سرشار آن، قند بالا، مقوی و مغذی بودنش غافل نباشید. بهترین زمان استفاده از شیره انگور در فصل سرد است و به‌دلیل خواص مفیدی که این ماده‌ی‌غذایی در درمان و تسکین بیماری‌های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه‌ی غذایی‌تان باز کنید.

 

ارزش غذایی شیره‌انگور

شیره انگور نیز همانند میوه آن، دارای انواع ویتامین‌ها شامل ویتامین آ، ب، ث می‌باشد و همچنین میزان فراوانی از مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم را در خود دارد.

احتیاط در مصرف شیره انگور

قند موجود در شیره انگور بسیار بالا بوده و بیماران مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند. میزان کالری شیره انگور بسیار بالا است و بنابراین درصورت زیاده‌روی در افراد کم‌تحرک و مستعد چاقی، باعث افزایش اضافه وزن می‌شود. افراط در مصرف شیره انگور در گرم مزاج‌ها موجب غلیظ‌شدن صفرا و به‌روز جوش در نواحی صورت و بدن می‌شود و این افراد در صورت مصرف آن، باید از میوه‌های تازه با طبیعت‌سرد به‌عنوان مصلح، استفاده کنند.

 

هنگام تهیه شیره انگور سعی کنید آن را از مکان‌های مطمئن و استاندارد خریداری نمایید چرا که در بیشتر موارد شیره انگور به‌صورت سنتی به بازار عرضه می‌شود و در شرایط غیر بهداشتی و در ظروف پلاستیکی توزیع می‌گردد. شیره انگور بدلیل مزه شیرین، مطبوع و ملایم، در نان‌های محلی، شیربرنج، فرنی و حلوا به‌کار می‌رود. دوشاب را معمولا از انگور کشمشی سفید که مزه‌ای شیرین دارد بدست می‌آورند. شهرستان ملایر تولید‌کننده شیره‌انگور در ایران می‌باشد.

شیرۀ انگور، بهترین انتخاب برای روز های سرد was last modified: ژانویه 4th, 2023 by user2020

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: Content is protected !!