آشنایی با انواع قهوه بازدید ۸۷۹
دیگر برای انتخاب قهوه سردرگم نباشید!!
برای اینکه به چنین مشکلی نخورید باید اول انواع قهوه را بشناسید.
ما در این راهنمای ساده، اطلاعاتی را به صورت مختصر و کاربردی در اختیار شما قرار دادیم.
↵بیشتر بدانیم:
- انتخابی شیرین برای دیابتی ها!
- از خواص و مضرات قهوه قافل نمانید.
- علت کمر درد چیست؟!!
- اصول نگهداری از عرقیات گیاهی و تشخیص آن
- انواع قهوه
- عربیکا ( Arabica )
- روبوستا ( Robusta )
- لیبریکا ( Liberica )
- اکسلسا ( Excelsa )
1- قابل تامل است که گونه عربیکا (Arabica)مربوط به کشور های عربی باشه. درختان قهوه عربیکا در منطقه کوهستانی یمن، اتیوپی (جنوب غربی) ، سودان (جنوب شرقی) و گواتمالا رشد میکنند.
این نوع قهوه نسبت به سایر نژاد های قهوه ، از تلخی کمتری برخوردار است ، حتی اگه رست دارکی از این قهوه داشته باشید.قهوه عربیکا نسبت به سایر گونه های قهوه از کافئین کمتری برخوردار است. ظاهری تقریبا صاف و تخت میباشند. خط وسط این دانه ها دارای کمی انحنا است که با کمی دقت میتوان آن را از گونه روبوستا تشخیص داد.
2- دانه های قهوه روبوستا(Robusta ) حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل میدهند. (روبوستا) عطر کمتری نسبت به گونه (عربیکا) دارد، دانه روبوستا به این دلیل ارزانتر است که درختان آن در برابر آفات و آسیبها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.
دانههای روبوستا دارای فوم غلیظی اند که میتوانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز میکنند.
از کشورهای تولید کنندهدانه روبوستا میتوان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد.
3- دانههای لیبریکا (Liberica )کمتر از انواع دیگر کشت میشود و حتی اگر از طرفداران قهوه باشید، احتمالا آشنایی کمی با این نوع دارید.
قهوه لیبریکا بومی مناطق مرکزی و غربی آفریقا است اما اکنون در آسیا و امریکا نیز کشت میشود.
4- اکسلسا (Excelsa )در ترکیب با سا یر قهوه ها برای افزودن طعم اضافی استفاده م ی شود.( دارای طعمی ترش و میوه ای است.) تنها 7 ٪ گردش قهوه در جهان را به خود اختصاص می دهد ؛ اکسلسا تا سال 2006 به عنوان گونه ی جداگانه ای از قهوه شناخته می شد تا این که درسال 2006 توسط Aaron P.Davis گیاهشناس بریتانیایی به عنوان زیر گروهی از دانه ی لیبریکا( liberica) تشخیص داده شد.
- اگر مابل به دریافت اطلاعات بیشتر از این موضوع هستید ؛ مطالب زیر را هم مطالعه کنید:
- انواع قهوه طبق روش تهیه(قهوۀ کافه ها)
- از خواص و مضرات قهوه قافل نمانید.
- تفاوت قهوه دم کرده و اسپرسو چیست؟!
- باید و نباید ها در نگهداری قهوه را نیز بدانید.
- قهوه را در جای خنک و دور از جریان هوا نگهدارید.
- برای حفظ طعم بو داده تازه قهوه آنها را در یک ظرف مات و محکم بدون نفوذ هوا در دمای اتاق نگهداری کنید.
- قهوه های خود را در مکانی تاریک و خنک نگه دارید. نور می تواند روی طعم و عطر قهوۀ شما اثر بگذارد ؛ در نتیجه قهوه مرغوبی نسیبتان نخواهد شد.
- قهوه به مقدار کافی بخرید(سعی کنید برای یک یا دو هفته قهوه تهیه کنید و تازه به تازه تر بخرید؛چراکه قهوه کمی پس از بو دادن شروع به از دست دادن طراوت خود می کند.در نهایت شما آن طعم و بوی دلخواه را دریافت نمیکنید.)
- اگر می خواهید آن را در یخچال یا فریزر قرار دهید، حتما از یک ظرف کاملاً ضد هوا استفاده کنید. در صورت فریز کردن، به اندازه مصرف یک هفته قهوه از فریزر خارج کنید.
- برای دیدن از انواع قهوه با کیفیت عالی کیلک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید